top of page

Tableau’da Bar İçinde Bar Grafik Oluşturma

Tableau üzerinde analizlerinizi yaparken bir çok grafik türünü tercih edebilirsiniz. Ama bu noktada çok önemli bir soruya yanıt vermeniz gerekiyor. Analizime en uygun grafik türü hangisi ? Bu sorunun yanıtını ararken Tableau Desktop uygulamasındaki “show me” bölümünde bulunan 24 farklı grafik türü size yardımcı olacaktır. Peki Tableau’da bundan çok daha fazla grafik oluşturabileceğinizi biliyor musunuz? Bu yazımızda 2 farklı KPI’ı tek bir analizde inceleyebileceğimiz en doğru grafik türlerinden biri olan “Bar İçinde Bar” grafiğini nasıl oluşturabileceğimizden bahsedeceğiz.


Bu örneğimizde Bölge bazında “satış” ve “kâr” verilerimizi tek bir analizde incelemek istiyoruz.

  • İlk olarak “Measure Names” alanımızı sürükleyip filtre bölümüne bırakıyoruz. Açılan filtre penceresinde incelemek istediğimiz “satış” ve “kâr” alanlarını seçiyoruz.



  • Daha sonra “Measure Values” alanımızı columns bölümüne, “Bölge” alanımızı ise rows bölümüne sürükleyerek bölge bazında “satış” ve “kâr” verilerini inceleyebileceğimiz bir bar grafik oluşturmuş oluyoruz. Son olarak “Measure Names” alanımızı marks bölümü altında önce “color”, daha sonra “size” bölümüne atarak renklendirme ve boyutlandırma işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz ve bu adımı tamamlamış oluyoruz.


  • Bir sonraki adımda barların iç içe geçmesini sağlamak için “Analysis” sekmesinden “Stack Marks” bölümündeki default olarak “on” gelen seçeneği “off” ile değiştiriyoruz.


  • Tebrikler artık grafiğiniz hazır ! Tek bir analiz üzerinde bölge bazında “Turuncu” renk ile temsil edilen satışlarınızı ve buna bağlı olarak “Mavi” renk ile temsil edilen kâr ınızı inceleyebilirsiniz.


Bu ve benzeri grafik türlerini kolayca oluşturabilmeniz için blog yazılarımıza devam edeceğiz. Bizi takipte kalın 😊

43 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page