top of page

Custom Shapes





Tableau sık kullanılan gösterim şekillerini varsayılan olarak hazırlamış durumda. Bunun yanında kendi şekillerinizi de göstermek isteyebilirsiniz. Sochi örneğinde olduğu gibi madalyaları yazı olarak değilde şekil olarak göstermek isteyebilirsiniz. Yine 2013-2014 sezonu için hazırlanmış olan lig dasboardlarında olduğu gibi takımları armalarıyla kullanmak isteyebilirsiniz.

Örnekleri çoğaltmak mümkün. Örnek olarak en çok bilinen tarayıcıları kullanalım. Yapacağımız ilk şey kullanacağımız şekilleri Belgelerim\My Tableau Repository\Shapes\ altında bir klasör halinde bulundurmak. İsmine ne verirsek Tableau bunu o isimle bulacaktır.

Artık bunu raporlarımızda kullanabiliriz. Bunun için sadece tarayıcı isimlerinin yazılı olduğu örnek bir excel sayfası oluşturup kullanabiliriz.

Marks bölümünde gösterim şeklini Shape yaptıktan sonra Tarayıcı alanını Shape sekmesine taşıyalım.

Ardından shape kısmına tıklayıp hangi şekilleri kullanacağımızı seçiyoruz.

Ardından shape kısmına tıklayıp hangi şekilleri kullanacağımızı seçiyoruz. Assign palette butonuna tıkladığınızda isim sırasına göre eşleştirme yapar. İsimler karışıksa tam karşılıklarını bulamayacaklardır. Bunu elle düzeltmeniz gerekebilir.

Artık tooltiplere yazı yazabilir, actionlar ile istediğinizi yapabilirsiniz.

24 görüntüleme0 yorum

İlgili Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page