top of page

Viz in Tooltip




Tableau 10.5 versiyonunda duyurduğu yeni bir özellikle tooltiplerinizde artık dilediğiniz grafikleri gösterebiliyorsunuz. Bunun için yapmanız gereken tek şey göstermek istediğiniz bu grafiği bir worksheet olarak üretip tooltipe eklemeniz.

Bir örnek üzerinden yürüyelim. Bir harita oluşturalım iller bazında karlılığı göstersin. Tooltipte ise ilgili ile ait ilçelerin karlılığını bir bar grafik ile gösterelim. Önce bu iki worksheeti üretmemiz gerekiyor.

Ekleme bu şekilde bu noktadan sonra düzenlemeleri dileğinize göre değiştirebilirsiniz. Burada düzenlemeyi 2 katmanda düşünebilirsiniz. Grafiğin özellikleriyle ilgili değişiklikler için o grafiği oluşturduğunuz sayfada düzenleme yapmanız gerekir. Tooltip ve sayfa gösterimiyle ilgili ayarlar ise mavi olarak işaretlenmiş kısımdan yapabilirsiniz.

Burada 4 parametreden bahsedebiliriz.

  1. Sheet name : Seçtiğiniz worksheetin ismi. Burada diğer worksheet isimlerini de girebilirsiniz. Ya da yine insert yolunu izleyerek ekleme yapabilirsiniz.

  2. maxwidth : Tooltip grafiğe göre genişler. Bu genişlemeyi yatayda yönetmek için bu parametreyle sınırlandırabilirsiniz. Bu sınıra ulaştıktan sonra tooltipin alt kısmında “View is too large to show” uyarısını göreceksiniz.

  3. maxlenght : Genişlemeyi düşey boyutta sınırlandırmak için bu parametreyi kullanabilirsiniz.

  4. filter : Bu kısım tıkladığınız alandan gelen parametrelerden hangilerini hedef worksheete filtre olarak göndereceğinizi seçtiğiniz alan.

Ayarlamalarınız yaptıktan sonra tooltip emrinize amade…

32 görüntüleme

İlgili Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page